Системни слабости в електронното управление вижда ресорният министър Александър Йоловски въпреки

...
Системни слабости в електронното управление вижда ресорният министър Александър Йоловски въпреки
Коментари Харесай

Александър Йоловски: Няма хора, които да се занимават с киберсигурност

Системни недостатъци в електронното ръководство вижда отрасловият министър Александър Йоловски въпреки многото услуги. Има повтаряне на услугите. 2115 са електронните услуги. Това стана ясно от думите на електронния министър Александър Йоловски по време на съвещание на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии в Народното събрание.

Според него не можем да играем децентрализирано за киберсигурността. Той предлага концентрация на процеса.

Това са извънредно значими въпроси страната да харчи по-малко и да получава повече, изясни пред депутатите в отрасловата комисия той. Редица услуги би трябвало да са автоматизирани.

Няма хора, които да се занимават с киберсигурност, обезпокоен е министърът. Като цяло страдаме от липса на фрагменти, регистрира Александър Йоловски.

От Има Такъв Народ сложиха въпроса за заканите от Кирил Петков и че ПП-ДБ не желаят да е част от властта след ротацията. Не по кое време да вляза в подробност, показа министърът.

Той се разгласи за открити процедури. Това ще докара до по-високи отстъпки и по-ниски цени. Не можем да харчим като страна прекалено много, счита Йоловски.

Доволен съм от осъществяването на държавната стратегия, сподели той. А оценката дали ще остане или не щели да създадат премиера и вицепремиера. Иначе животът му не зависел от това дали ще е министър. Разбира се и партиите щели да имат своето мнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР